Drecht Cities – De Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema zijn gestart met een gezamenlijke challenge: de toekomst van aquacultuur. De kick-off vond plaats op 10 april in het Heerema Innovation Center.

EDB-projectmanager Marit van Heugten: “In de voorbereiding heeft de jonge garde binnen de bedrijven actuele challenges opgehaald op het thema ‘Climate: The Future Generation’. Met een daarvan gaan we aan de slag als pilot.” Wereldwijd staan spelers in de aquacultuur voor grote uitdagingen. Denk aan vervuiling door overvoeding en visafval, het terugdringen van vissterfte, het gebruik van antibiotica en zeeluis. De huidige aquacultuur in open netten dicht bij de kust kent veel van deze nadelen.

Volgens de Young Professionals van deze vier bedrijven kan dit slimmer door het gebruik van een gesloten systeem op zee. De bedrijven hebben een groep van acht engineers en managers (twee per bedrijf) bij elkaar gebracht om binnen een periode van drie maanden te komen tot innovatieve oplossingen. Op 13 september 2018 worden hiervan de resultaten gepresenteerd.

Momenteel is de Economic Development Board bezig meer teams van bedrijven op te zetten, met oog voor het aansluiten op regio initiatieven zoals de Campusontwikkeling en Duurzaamheidsfabriek. Meedoen? Neem contact op met projectmanager Marit van Heugten 078 30 32 039.