Young Professionals ontvangen eervolle vermelding

Tijdens de Innovation Award Zuid Holland Zuid heeft het Drecht Cities Young Professionals project – opgezet door Fokker, Damen, Boskalis en Heerema Fabrication Group – een eervolle vermelding ontvangen. Steven Soederhuizen (Vice President Fokker Technologies) trad op namens de Economic Development Board. Met trots ontving hij de complimenten over het project.

Een sterke regio staat bij sterke talenten. Hoe maken we het voor talent aantrekkelijk om bij ons te werken? Presentatrice Jet Sol: ‘Waarom is dit project belangrijk voor de bedrijven?’. Steven: ‘Talenten laten zich niet remmen door de grenzen van onze ondernemingen. Als je ze krampachtig binnen probeert te houden, verlies je de ‘war on talent’. Bij dit project gaat het om echte mensen, echte processen en echte innovaties. Wat mij raakt zijn de authentieke oplossingen die vanuit de Young Professionals op tafel komen. Vooral de lol, energie en het enthousiasme is mij opgevallen.’

De Young Professionals aanwezig op de feestelijke avond reageerden vol trots. Over de uitnodiging van de EDB hebben ze geen minuut getwijfeld. Dirk Daan Visser (Young Professional Boskalis): ‘Ik zit momenteel in het eerste challenge team en adviseer andere Young Professionals zeker mee te doen aan de volgende challenges! Je leert ontzettend veel in korte tijd en het is letterlijk een kijkje in de keuken bij andere topbedrijven. Alleen al het netwerk dat ik heb opgedaan is enorm waardevol’.

Op de vraag van Jet hoeveel bedrijven Steven dacht te kunnen tackelen op deze avond, antwoordde hij: ‘Ik ben rugbyer, maar ik ga hier geen bedrijven tackelen. Wij willen bedrijven laten aansluiten vanuit echte energie, want zo zijn wij ook begonnen. Aanwezige bedrijven en alle andere innovatieve bedrijven uit de regio worden van harte uitgenodigd ook de deuren open te zetten.’ Dit heeft direct geleid tot meer aanmeldingen op de avond zelf.

Jet Sol: ‘één ding is vanavond duidelijk geworden: daar wil je bij horen!’.

Steven Soederhuizen neemt eervolle vermelding in ontvangst van presentatrice Jet Sol.

Steven Soederhuizen (VP Fokker Technologies) neemt eervolle vermelding in ontvangst van presentatrice Jet Sol.

Young Professionals ontvangen eervolle vermelding

v.l.n.r. Jens van Hecke (Fokker), Joost Weeda (EDB), Marit van Heugten (EDB), Dirk Daan Visser (Boskalis), Max Gaillard (Heerema).