Young Professionals Challenge 1: Finish

Op 6 juli 2018 presenteerde het eerste internationale challengeteam (vier nationaliteiten) haar resultaten aan het management van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema.

Aquaculture 2050

De uitdaging ligt in het minimaliseren van energieverbruik op de Aquabarge, een nieuw fish farming concept van Heerema. Binnen drie maanden (10 werkdagen) ontwikkelde het team een model waarmee de ideale locatie voor de Aquabarge wordt berekend.

Roy Awater, Fokker: ‘We zagen dat de vraag naar zalm voornamelijk ligt in Azië, terwijl de meeste fish farms in Noorwegen zitten. Dit in combinatie met de milieuvervuiling die het transport veroorzaakt triggerde ons te kijken naar mogelijke locaties voor de Aquabarge van Heerema.’

Het team wist Koos-Jan van Brouwershaven, CEO Heerema Fabrication Group, te verrassen en te inspireren: ‘Ik had hoge verwachtingen, maar ik had niet zoiets concreets verwacht waar mijn eigen team gelijk mee aan de slag kan’.

Ook de andere bedrijven waren vol lof. Sylvia Boer, Damen Shipyards: ‘Het ontwikkelde model kan Heerema helpen om hun business case richting de markt te versterken, dat is een geweldige prestatie in slechts tien dagen. Daarnaast is het zeer waardevol dat de young professionals de andere bedrijfsculturen en processen van dichtbij hebben gezien. Daar komen soms lessen uit die wij ze niet hadden kunnen leren. Op naar de volgende challenge!’