Young Professionals adviseren over incubation center Drechtsteden

Drechtsteden – woensdag 17 oktober presenteerden Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis, Heerema, Da Vinci, Deal en Drechtsteden hun design voor een Incubation Center Drechtsteden. Deze hebben de jongeren in tien dagen ontwikkeld.

De kern van de vraag ligt in ‘Technical Readiness Levels’ (TRL) van innovaties. Deze niveaus lopen van 0 tot 9, oftewel van idee tot schaalbaar product. Een Incubation Center helpt met het versneld uitrollen van innovaties die al in de fase van prototyping zijn, maar niet verder komen om verschillende redenen. Fern Teo, young professional Boskalis: ‘Ons plan bestaat uit een digitaal platform met een fysieke uitvalsbasis op de Campus in Dordrecht. In het platform komen ideeën, (grote) bedrijven, investeerders en steun vanuit overheid en onderwijs samen.’

Het plan is enthousiast ontvangen door het aanwezige management van de bedrijven, onderwijs en overheid. Sjoerd Vollebregt, voorzitter Economic Development Board: ‘Met het design hebben de bedrijven een belangrijke eerste stap gezet om innovaties in de regio te versnellen. De regio kan een dergelijke impuls, complementair aan initiatieven in Rotterdam en Delft, goed gebruiken. In de Economic Development Board gaan we bespreken hoe we het plan kunnen uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld door het concept in te zetten bij de toekomstige Maakhal op het Leerpark.’

Geïnteresseerden kunnen een samenvatting van het design opvragen bij projectleider Marit van Heugten via heugten@edbdrechtcities.nl.

Woensdag 17 oktober presenteerden Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis, Heerema, Da Vinci, Deal en Drechtsteden hun design voor een Incubation Center Drechtsteden.