Vacature: Business Developer Delta Technology

Ben jij die energieke professional die de Drechtsteden-Gorinchem helpt hét Innovation District van Nederland te worden? Samen met de regio Drechtsteden bieden we jou daarvoor de kans als Business Developer. Je werkt samen met de Economic Development Board en InnovationQuarter de regio Drechtsteden – Gorinchem te helpen duurzame consortia van meer slagkracht te voorzien om innovaties daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. In het brede spectrum van Delta Technology werk je nauw samen met bedrijven zoals Van Oord, Boskalis, Damen, IHC, ingenieursbureaus en innovatief MKB. Ook betrek je partijen zoals Fieldlab Duurzaamheidsfabriek, Ecoshape en kennisinstellingen.

Over Deal Drecht Cities

Deal Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en de promotie voor de zeven Drechtsteden. Samen met de Economic Development Board (EDB) staan wij voor een succesvolle en ondernemende regio. Dat doen wij door een actief promotiebeleid. Door nieuwe bedrijven aan te trekken. En door de economische ontwikkeling met nieuwe initiatieven te ondersteunen. De organisatie richt zich primair op de sectoren Maritiem, Smart Industry en Logistiek. Deal werkt nauw samen met InnovationQuarter.

De EDB houdt zich bezig met de ontwikkeling van de regio. Deal voert het secretariaat van deze triple helix organisatie en verbindt zo de belangrijkste spelers uit het regionale netwerk. Deal is een zelfstandige, voornamelijk door de overheid gefinancierde stichting, opgericht in 2014. Naast de zeven Drechtsteden zijn Havenbedrijf Rotterdam en ROM-D aangesloten. Ons kantoor is gevestigd aan de rivier de Noord in Hendrik-Ido-Ambacht.

Regio Drechtsteden

Om innovatie in de regio Drechtsteden aan te jagen is samenwerking nodig. In de afgelopen jaren is er al fors geïnvesteerd in de samenwerking in triple-helixverband met een sterk onderwijs en innovatief bedrijfsleven. We gaan dit verder uitbouwen aan de hand van vier Innovatie Roadmaps en specifieke projecten waarmee prototyping en het naar de markt brengen van innovaties kunnen worden versneld. Dit doen we door bestaande innovatie-initiatieven meer aan elkaar te verbinden, koplopers beter te ondersteunen en innovaties te koppelen aan onderwijs, zodat de medewerker van nu en de toekomst met innovaties kan werken. Het doel is dat bedrijven en andere innovatiepartners binnen drie jaar een leidende positie hebben op het gebied van Smart Manufacturing, Zorg Innovatie, Delta Technology en Schoon Varen, en met elkaar aan de slag gaan in innovatieprogramma’s.

Om dit te realiseren zoeken we een Business Developer Delta Technology. Je werkt flexibel en zelfstandig in het netwerk. De uitvalsbasis van de Business Developer is de Campus in Dordrecht en het kantoor van Deal. Je kunt ook gebruik maken van de faciliteiten van InnovationQuarter in Rotterdam en Den Haag.

Zo ziet je werk eruit

Een consortium op het gebied van Delta Technologie koppelt de traditionele bagger- en offshore sector aan nieuwe ontwikkelingen. Door cross-sectorale verbanden ontstaan nieuwe, nog niet vooraf bedachte toepassingen, mogelijkheden en inzichten. Hiermee wordt het mogelijk om nieuwe waarde in deze ketens te creëren. Samen met de Economic Development Board besteed je aandacht aan pre-competitieve samenwerking en interacties tussen mensen en organisaties.

De Business Developer Delta Technology treedt op als onafhankelijk initiator en procesregisseur en biedt kennis, expertise en netwerken. In nauwe samenwerking met regionale bedrijven in de regio zet de Business Developer zich in om het innovatienetwerk te versterken en te verbreden. Om deze rol te kunnen vervullen is zij of hij voortdurend in gesprek met ondernemingen en kennisinstellingen.

De Business Developer stelt het plan van aanpak voor de Delta Technology Roadmap op en zet consortia en samenwerkingsverbanden op. Faciliteert de benodigde innovatie interventies zoals projecten, programma’s, business cases en het inzetten van aanjaaggelden.

De Business Developer werkt in opdracht van een kleine en wendbare stuurgroep met triple helix partijen. De Business Developer werkt nauw samen met de Business Developers Duurzaam Varen, Delta Technology en Zorginnovatie. Over de behaalde doelen, inspanningen en stakeholder tevredenheid rapporteert de Business Developer vier keer per jaar aan het dagelijks bestuur van de Innovatie Roadmaps Drechtsteden.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent een proactieve professional met een academische achtergrond en 8 tot 10 jaar ervaring
 • Je hebt kennis van en een netwerk in de Deltatechnologie, begrijpt de spelers en de dynamiek
 • Je hebt ervaring in een multi-stakeholderomgeving met meerdere belangen en bent communicatief sterk
 • Je hebt affiniteit met innovaties en een drive voor verduurzaming, ervaring met het realiseren van (verduurzamings)projecten op het snijvlak van organisatie, techniek en business case
 • Je bent resultaatgericht, een doener die in staat is strategische projecten en ideeën van de grond af op te bouwen en neer te zetten en zich daarbij actief opstelt, initieert en stimuleert om het beoogde resultaat te behalen
 • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken en in staat is om samen met de partners en regionale koplopers in de sector op strategisch niveau innovaties te implementeren
 • Je hebt affiniteit met thema’s als circulair en energiezuiniger bouwen, produceren en automatisering in de waardeketen en Smart Maintenance
 • Lokale binding en een lokaal netwerk in de Drechtsteden is een pre

Wij bieden:

 • Een uitdagende en creatieve omgeving met volop ruimte voor eigen initiatief
 • Veel afwisseling en dynamiek in een kleine organisatie met een breed netwerk
 • Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,- en € 88.000,- op jaarbasis gebaseerd op een 40-urige werkweek afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld.
 • Het gaat om een functie voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Solliciteren:

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 14 augustus 2020 naar Joost Weeda, secretaris van de Economic Development Board, joost@dealdrechtcities.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je hem bereiken op 06-46881594.