Fokker Technologies (onderdeel van GKN Aerospace), Damen Shipyards Group, Koninklijke Boskalis Westminster en Heerema Fabrication Group gaan samen aan de slag met hun young professionals door innovatiekracht te bundelen ten goede van maatschappelijke doelen in de Drechtsteden, de regio waar deze bedrijven zijn gevestigd.

Dit hebben de bedrijven op 6 april 2018 in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd, geïnitieerd door de Economic Development Board (EDB) van de Drechtsteden. De board bundelt krachten van bedrijven, onderwijs en overheid om te komen tot een economisch sterke regio. De thema’s Wonen, Werken, Beleven en Innoveren spelen een centrale rol in een programma richting 2030. Werkgelegenheid en innovatie zijn een van de belangrijkste factoren in dit proces. Dit specifieke project heeft als doel young professionals bij elkaar te brengen, om daarmee meer talent voor de regio te kunnen aantrekken en behouden.

Joost Weeda, secretaris EDB: “Wij zijn blij met deze unieke samenwerking. Het bevestigt dat topbedrijven in de regio bereid zijn om samen te werken aan innovaties en bij te dragen aan maatschappelijke doelen. De crossovers tussen luchtvaart, maritiem, delta technologie en offshore kunnen verrassende resultaten met impact opleveren. Onze rol is het ondersteunen van de deelnemers en het proces in goede banen leiden.”

De bedrijven zijn een pilot gestart waarbij een groep van acht young professionals een nieuw concept in de markt van aquacultuur onderzoekt. De resultaten van deze pilot worden gepresenteerd in september tijdens een event in Dordrecht. Meerwaarde voor de young professionals is het werken met leeftijdsgenoten uit de andere bedrijven, waarbij ze een kijkje achter de schermen nemen en hun netwerk en kennis in andere industrieën uitbreiden. Een van de deelnemers: “Dit samen creëren met andere bedrijven en de mogelijkheid om te netwerken met mensen die voor deze bedrijven werken, is een unieke ervaring die ik niet zou willen missen.”

De pilot is gestart op 10 april 2018 in het Heerema Innovation Center. Binnen drie maanden zullen de young professionals de pilot afronden. Bij bewezen succes gaan andere teams met young professionals aan de slag met meer challenges.

Op 13 september 2018 worden de resultaten van de challenges gepresenteerd tijdens het event ‘Drecht Cities: The Future Generation’. De deelnemers hebben als locatie gekozen voor de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.