Resultaat acht dagen challenge #4 Stretching the Future

Vanuit de Economic Development Board (EDB) in de Drechtsteden wordt het Young Professionals Programma georganiseerd. Het programma bestaat uit challenges waarvoor jong talent van toonaangevende bedrijven in de Drechtsteden binnen acht werkdagen een concrete oplossing biedt. Hieronder een verslag vanuit de EDB over de vierde challenge.

Young Professionals

Opnieuw zorgde een team van young professionals voor verbazing en enthousiasme over hoeveel je kunt bereiken in acht dagen tijd. Jonge mensen van Fokker, Damen, Boskalis, IHC, Iv-groep, gemeente Alblasserdam en gemeente Papendrecht presenteerden woensdag 8 mei jl. hun ontwerp voor een gloednieuwe strekstraat voor GKN Fokker.

In Virtual Reality nam het team het publiek, bestaande uit management van de bedrijven, mee in hoe de toekomst er volgens hen uit moet zien. In de strekstraat wordt een metalen plaat bewerkt en uiteindelijk gestrekt in de juiste vorm, voor bijvoorbeeld een romp. Protogène Byishimo, young professional Boskalis: ‘Onderdeel van ons ontwerp is het Fokker Intelligence System. Procesverbetering door middel van data heeft namelijk de toekomst. Hier kon ik mijn kennis vanuit Boskalis goed gebruiken’. Naast vernieuwende software was duurzaamheid een belangrijk aspect in het ontwerp. Het team adviseerde bijvoorbeeld restwarmte vanuit de ovens te gebruiken om huishoudens in de rest van de gemeente van warmte te voorzien. Geert-Jan van Oosterhout, COO Iv-Groep en project coach: ‘Ik ben ontzettend trots op dit team. Het eindresultaat is echt teamwork, waarbij de verschillende achtergronden van de deelnemers goed zijn terug te zien.’

Het Young Professionals programma van de Economic Development Board (EDB) bestaat uit challenges waarvoor jong talent van de bedrijven binnen acht werkdagen een concrete oplossing biedt. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. Het resultaat? Unieke crossovers en innovatieve oplossingen. EDB-voorzitter Sjoerd Vollebregt: ‘In de Drechtsteden hebben we gekozen voor een unieke aanpak. Innovatiekracht wordt gestimuleerd door mensen vanuit diverse disciplines in teamverband te laten excelleren. Dit is een intensief traject dat is gestart om samen met bedrijven en kennisinstellingen een meer dan uitstekende en inspirerende omgeving te realiseren voor young professionals.’

Video

Bekijk hier de video die is gemaakt van Challenge #4 Stretching the Future.

De Economic Development Board is een strategische samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid in de Drechtsteden en zet zich in – naast en met de bestaande samenwerkingsverbanden – voor een sterkere economische regio. Het platform kan economische doelen, kansen en ontwikkelingen agenderen, bundelen, initiëren, opschalen en stimuleren. De Board versterkt de economische structuur in de regio, bundelt de krachten van ondernemers, onderwijs en overheid, hetgeen in de toekomst moet leiden tot meer werkgelegenheid en innovaties. Daarbij zoekt de Board in de uitvoering actief de aansluiting bij bestaande structuren.

Meer informatie: https://www.dealdrechtcities.nl/partners/economic-development-board/