EDB en Gorinchem wisselen kennis uit

Drecht Cities – Op Slot Loevestein waren maar liefst honderd bezoekers te gast bij de eerste kennissessie ‘Samen stromen naar 2032’ van de gemeente Gorinchem. De avond werd georganiseerd door GO2032 in samenwerking met BrainStroom, innovatieplatform aan de Merwede. Projectmanager EDB Marit van Heugten mocht bezoekers inspireren het Drecht Cities Young Professionals project.

Nieuwe uitdagingen en innovaties kwamen aan bod tijdens de kennissessie. Daarna vond een mini-talkshow plaats met burgemeester Reinie Mellisant-Briene van Gorinchem, Arie van den Herik (ontwikkelaar projecten zorg, arbeidsmarkt en onderwijs), Marit van Heugten en Stefan Bergman (ondernemer Montomedia en mede initiatiefnemer BrainStroom).

Marit van Heugten: ‘Ik merkte dat er vooral goed werd gereageerd op hoe wij ons Young Professionals project hebben opgezet, namelijk vanuit initiatief van de bedrijven. Dit is typerend voor de aanpak van de EDB. Bedrijven sluiten aan vanuit echte energie. Wij maken het alleen maar mogelijk.’

Burgemeester Melissant-Briene sloot de geslaagde avond af met een dankwoord en een oproep tot meer samenwerking.

v.l.n.r. burgemeester Reinie Melissant-Briene, Marit van Heugten, Stefan Bergman

v.l.n.r. burgemeester Reinie Melissant-Briene, Marit van Heugten, Stefan Bergman

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Kennissessie ‘Samen stromen naar 2032’

Kennissessie ‘Samen stromen naar 2032’