Drechtsteden Incubation Center in 10 werkdagen?

Acht young professionals (zie onderschrift foto) van Fokker, Damen, Boskalis, Heerema, Da Vinci, Drechtsteden en Deal zijn de challenge aangegaan! De YP’s aan het woord over hun eerste ervaringen.

Ontwikkel een concept voor een Drechtstedelijk ‘Incubation Center’. En wel in drie maanden tijd. Dat is de challenge die we als kersvers challenge team kregen van Boskalis, in persoon van Sander Steenbrink en Sebastian Henrion. Onze eerste meeting vond plaats op 10 juli 2018, in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Een inspirerende omgeving waar innovatie en startups centraal staan. Prima dus om een vliegende start te maken.

De vraag komt van Boskalis. Als één van de deelnemende bedrijven in de Economic Development Board hebben zij het initiatief genomen om een groep van young professionals uit te dagen. Onze groep bestaat uit een zeer divers gezelschap. Verschillende organisaties, verschillende (studie) achtergronden, nationaliteiten en ervaring. En dat maakt het interessant en leerzaam om samen te werken.

Tijdens de eerste challengedagen in de Duurzaamheidsfabriek hebben we kennisgemaakt met elkaar, de challenge business owners (zie onderschrift foto) en onze projectcoach Daan Wortel (innovatiemanager Da Vinci). Altijd even aftasten wie de mensen zijn waar je mee samenwerkt, hoe ze ‘in de wedstrijd’ zitten en waar hun ambities liggen. Want aan ambitie geen gebrek, zo ook bij de opdrachtgevers. Daarom hebben we deze eerste dagen besteed aan het scherpstellen van de opdracht en de bijbehorende planning.

In die eerste dagen hebben we al geleerd over incubators, TRL-stages, bedrijfsprocessen en de krachtvelden in de verschillende organisaties. We gaan ons focussen op het proces hoe nieuwe, innovatieve ideeën naar concrete marktgerichte toepassingen om te zetten. Erg leuk dus! En met impact op de regio.

Op 24 juli volgde een tweede meeting waarin we interviews hebben afgenomen bij Fokker, Damen en Boskalis. Heerema volgt later nog. Het unieke aan deze challenge is dat wij als young professionals ook gelijk een tour door het bedrijf kunnen organiseren. Zo zien en horen we over de andere bedrijven. We leren van elkaar en kunnen letterlijk een “kijkje in de keuken van” nemen.

De volgende challengedagen volgen begin augustus. Dan zijn we op bezoek bij Heerema in Zwijndrecht.

Het YP programma is een initiatief van de Economic Development Board Drechtsteden. De resultaten van de challenges worden gepresenteerd tijdens het YP event op 13 september in de Duurzaamheidsfabriek.

Challenge team: Gideon Heuer (Fokker), Marijn de Leede (Damen), Fern Teo (Boskalis), Zilla van den Oord (Heerema), Marloes Rothengatter (Davinci), Roos van der Werf (Drechtsteden), Marijn Wegman (Drechtsteden), René Beute (Deal Drecht Cities)

Business owners: Sander Steenbrink (Boskalis), Marloes de Vries (Da Vinci), Hans Goossensen (Drechtsteden)

Mis de ontwikkelingen rondom de challenges niet, volg deze pilot op de voet en bezoek regelmatig de projectpagina: https://www.linkedin.com/company/drecht-cities-young-professionals/