Blockchain challengeteam introduceert ‘Yard Miles’

Drecht Cities – 28 november presenteerden de young professionals van Royal IHC, Oceanco, Bizzomate en Referit de uitkomst van hun onderzoek naar het gebruik van blockchain technologie in de bedrijven. De presentatie vond plaats bij Oceanco in Alblasserdam.

Het team werd gevraagd te starten bij de technologie in plaats van bij een specifiek probleem, een andere manier dan de IT specialisten gewend waren. De jonge professionals introduceren ‘Yard Miles’. Een app waar de blockchain technologie wordt gebruikt om samenwerking tussen partijen te bevorderen, toegepast op de werf. Blockchain gaat over transparantie, vertrouwen en samenwerken.

Aiste Petronyte, young professional Royal IHC vult aan: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met co-makers nog sterker kan worden door ons platform ‘Yard Miles’. Wij geloven dat het gebruik van Yard Miles zal resulteren in een toename van veiligheid, kwaliteit en winstgevendheid.’

Het prototype in de vorm van een app werd goed ontvangen door de opdrachtgevers. John Oosthoek, businessowner vanuit Royal IHC: ‘een verfrissende propositie voor samenwerking in het maritieme ecosysteem, die alleen kan slagen als wij dit samen met onze supply chain partners omarmen.’ Een visualisatie van het prototype wordt binnenkort naar buiten gebracht.

Dit was de eerste challenge waarbij de EDB corporates en innovatief MKB heeft samengebracht. Dit bleek effectief, waardoor dit in volgende challenges wordt doorgezet.

Blockchain challengeteam introduceert ‘Yard Miles’

Blockchain challengeteam introduceert ‘Yard Miles’