Binnenvaart Centre of Excellence

In het Binnenvaart Centre of Excellence kijken we naar het schip en naar de alledaagse praktijk. Niet de organisatie staat centraal, maar wat er voor de ondernemer kan worden verbeterd. Drecht Cities is koploper op het gebied van binnenvaart en dit maken we zichtbaar.

Het Centre is bedoeld voor-en-door ondernemers in de binnenvaartsector. Denk daarbij aan varende ondernemers, motorleveranciers, bevrachters, logistieke- en maritieme dienstverleners, scheepsbouwers en reparatiebedrijven. Concrete vraagstukken die bij ondernemers leven worden door teams van ondernemers opgelost en de afstand naar kennisinstellingen en overheden wordt verkleind. Het Centre bestaat uit de optelsom van projecten. U kunt meewerken door problemen en oplossingen aan te dragen die u in de binnenvaart ziet. Manager Cees-Willem Koorneef is het aanspreekpunt. We maken graag een afspraak.

“Naar een centrale rol van de Drechtsteden voor de binnenvaart, met scheepstechnieken en de ondernemer centraal.”

Kick-off project Futuro MK1 in Binnenvaart Centre of Excellence

Op 29 oktober vond de kick-off van het project ‘Futuro MK1’ plaats in het Binnenvaart Centre of Excellence. Onderneming Imbarcazione Barone uit Dordrecht gaat een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkelen voor fijnmazig personenvervoer over water. Met het project wil het bedrijf vanuit de Drechtsteden een nieuwe standaard zetten voor innovatief en duurzaam personenvervoer over water. In dit project gaat Barone samenwerken met andere ondernemers, overheid en kennisinstellingen. In de zomer van 2019 zal de Futuro MK 1 te water worden gelaten.

Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Deal Drecht Cities voor het laatste nieuws.

Contact

U kunt meewerken door problemen en oplossingen aan te dragen die u in de binnenvaart ziet. Manager Cees-Willem Koorneef is hiervoor het aanspreekpunt. Bel 06-23693774 of mail koorneef@edbdrechtcities.nl.

Media

Pers & communicatie kan contact opnemen met projectmanager Marit van Heugten via 06-51088177 of heugten@edbdrechtcities.nl.