Binnenvaart Centre of Excellence begeleidt ontwikkeling en bouw Futuro MK 1

Zwijndrecht – Onderneming Imbercazione Barone uit Dordrecht gaat een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkelen. In mei 2019 zal de Futuro MK 1 te water worden gelaten. Hier gaat een intensieve ontwikkel- en bouwperiode van 9 maanden aan vooraf.

In deze periode slaan Barone en het Binnenvaart Centre of Excellence de handen ineen. Cees-Willem Koorneef, manager Binnenvaart Centre of Excellence, zal het proces begeleiden en het netwerk van toeleveranciers en kennisinstellingen managen.

Elio & Sirio Barone: ‘De bouw van ons nieuwe schip wordt een intensieve periode. Daarin kiezen wij ervoor om de aanwezige kennis en kunde in de regio te omarmen. Samen met het technisch onderwijs en de faciliteiten in de Duurzaamheidsfabriek, maar ook door enkele excellente ondernemers-contacten kunnen wij ons droomschip realiseren. De structuur die het Binnenvaart Centre of Excellence daarin aanbrengt, kunnen wij goed gebruiken’. Het bedrijf heeft de ambitie, met de innovatieve features van MK1, het personenvervoer over water blijvend te verbeteren, te excelleren en daarmee een inspiratie voor andere regio’s te vormen.

Foto header: © Maartje Brockbernd